octombrie 2022
D L Ma Mi J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
380
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Comentarii recente în articole

Arhive

Am creat răspunsuri în forum

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 46 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • rdm
  Membru
  Post count: 48
  TENGHEL NICA wrote:
  As dori sa clarificam un lucru: legea pacatului si a mortii este opusa si in totala contradictie cu Legea Duhului de viata. As putea spune ca una o anuleaza pe cealalta. Aceste doua legi le gasim in Romani 8:2: „In adevar, Legea Duhului de viata in Isus Hristos m-a izbavit de legea pacatului si a mortii”. Un cadru mai amplu despre cele doua legi: in Romani 7:14-25 despre legea pacatului si a mortii, iar despre Legea Duhului de viata in Romani 8:1-11.

  Sunt sigur că vă dați seama ca aceste două „legi” sunt doar niște metafore. Pasajul nu este deloc greu de înțeles: noi, toți, suntem păcătoși și înclinați spre păcat și doar Dumnezeu ne poate face neprihăniți.

  Pentru dvs., deci „viu spiritual” este sinonim cu „neprihănit” (în sensul propriu-zis), iar „mort spiritual” este sinonim cu „păcătos”.

  Vă pun o întrebare: poate un om mort să-L caute pe Dumnezeu? Mai poate fi așa-numita „moarte spirituală” în fapt o „dimensiune” a morții (ca și prima și a doua moarte)?

  Iisus S-a născut cu natura lui Adam de după păcat (vedeți HLL), deci cum împăcăm toate aceste lucruri? Cum s-ar descrie mai bine neprihănirea lui Iisus: non potuit peccare (nu putea să păcătuiască) sau potuit non peccare (putea să nu păcătuiască)?

  TENGHEL NICA wrote:
  Si daca nu a pacatuit nu avem pe nimeni in „coma spirituala”(pentru ca in coma poate cadea doar un om viu spiritual si nu invers ). Personal cred ca aceasta categorie nu exista in termenii spirituali, este doar un „artificiu” lansat de domniile voastre..

  Personal nu văd necesară noțiunea de „comă spirituală”.

  Shalom,
  RDM

  rdm
  Membru
  Post count: 48

  Mi se pare o prezentare foarte bună și concisă, având un public ținta cu opinii mai conservatoare (sau mainstream-ul AZS).

  rdm
  Membru
  Post count: 48

  Mi se pare mie sau regimul era mai puțin „restrictiv”? Și unde era culcat Samuel, în Sfânta sau în Sfânta Sfintelor? Cum stătea el acolo?

  rdm
  Membru
  Post count: 48

  Frumoasă întrebare…

  Apocalipsa identifică frumos Sanctuarul cu „ceva”, dacă acceptăm sau nu depinde de noi(să nu uităm de versetul: „Și nu am văzut niciun templu în EA”)!

  Adevărul este că învățăm(nu e cumva un alt cuvânt-cheie? :) ) încontinuu din imagini, schițe, topografii, hărți…

  rdm
  Membru
  Post count: 48

  Deoarece se pornise o discuție tumultoasă acolo unde nu prea trebuia să fie, cred că ar fi mai bin să discutăm aici despre Biserică și despre autoritatea ei(sau, pe scurt: eclesiologie).

  ATENȚIE! Se dorește a fi o discuție creștină!

  rdm
  Membru
  Post count: 48
  ca răspuns la: Identitatea lui Daniel #620

  Aș fi foarte bucuros. Și, suspectați corect..

  rdm
  Membru
  Post count: 48
  ca răspuns la: Identitatea lui Daniel #618
  Quote:
  Am scris în disertaţia de master, dar nu am publicat-o.

  Nepublicată chiar deloc?

  Quote:
  Îmi ştii adresa.

  Fiți siguri!

  Cu respect și stimă,
  RDM

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 46 în total)