mai 2024
D L Ma Mi J V S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
2.865
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Home/Forumuri/FORUMS/EMMAUS/Istorie adventistă/Scrisoarea lui Wurmbrand catre conferinta generala

ACASĂ Forumuri FORUMS EMMAUS Istorie adventistă Scrisoarea lui Wurmbrand catre conferinta generala

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Q_______
  Participant
  Post count: 9
  #284 |

  Va invit sa cititi scrisoarea adresata de Wurmbrand catre Conferinta Generala:

  http://sdadefend.com/Ad-history/Wurmbrand.htm

  Ce pot sa zic decat dezamagitor si trist. Se pare ca atitudinea de a te face frate cu dracul pana treci puntea nu e ceva specific doar romanului ci merge pana departe.

  Ca s-a intamplat astfel si in Romania, si ca lideri azs care serveau vestea buna in sabat turnau mai apoi la sercuritate pe fratii lor nu mai e o surpriza pentru nimeni.

  E totusi o surpriza pentru mine faptul ca oameni din Conferinta Generala, care nu aveau asupra lor presiunea dictaturii ca si liderii azs din tarile comuniste s-au facut ca nu inteleg ororile a ce a insemnat dictatura.

  Orice detalii care pot completa acest tablou sunt binevenite.

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Nu cred că s-au făcut că nu înţeleg, ci nu cunoşteau realitatea. Nici nu aveau cum s-o cunoască. Nici noi care trăiam aici nu am cunoscut-o decât superficial şi pe bâjbâite, bănuind pe unul şi pe altul. Pentru ei, Wurmbrandt era un necunoscut, implicaţiile anticomuniste ale poveştii păreau să aibă aspect politic, nu doar religios, aşa încât totul depinde de o informare corectă. GC a căutat întotdeauna informaţiile care veneau pe cale oficială, cum face orice instituţie normală. Nu mă mir deloc. Era greu de pătruns dincoace de cortină, iar cei care ajungeau dincolo, fie din prostie fie din obligaţii „patriotice” mărturiseau că totul este OK în România. Ceauşescu a reuşit să păcălească un timp şi opinia publică occidentală în general. Nu mă mir că ai noştri au fost păcăliţi de informaţii nesimţite sau chiar toxice.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.