iunie 2024
D L Ma Mi J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
2.900
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Loading...
Home/Articole/Fără categorie/Noua religie globală?

Noua religie globală?

M-am convins de mulți ani că psihoza conspiraționistă tinde să devină o adevărată ideologie de masă. În ultimii ani agitația a ajuns la paroxism, din cauza complicațiilor politice din lume și din cauza pandemiei. În cazul celor înstrăinați de realitate, din cauza permanentei expuneri la dezinformările sistematice din mediul virtual, preocuparea cu falsele conspirații frizează patologicul. Nu degeaba am numit această psihoză „conspiranoia” (paranoia conspiraționistă). Recent, am descoperit că și în engleză se folosește termenul, exact în același sens. (Și vă rog frumos, conspirația este conspirație, iar teoria conspirației este dispoziția de a interpreta diverse realități ca fiind manifestarea unor conspirații. Nu le confundați. Mai toată lumea numește acum poveștile conspiranoice, „conspirații” !!).

Aici nu este vorba doar de teorie, de ideologie sau de patologie socio-informatică, ci de o adevărată religie globală. Îi cunoaștem pe câțiva dintre profeții ei și pe mulți propovăduitori care fac misiune cu mare zel. Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Dar sunt mai dificil de găsit sursele primare, ale acestei religii transconfesionale.

M-am aventurat puțin în căutarea acelor surse care stau la îndemâna oricui dorește să le verifice. Dar dacă vorbim despre o adevărată religie, ea ar putea funcționa în sensul: credem ceea ce preferăm să credem. Pentru mulți, este mai ușor să creadă ceea ce se zvonește, decât ceea ce se publică oficial. Oficialitățile sunt privite ca instrumentele Satanei, în timp ce anonimii binevoitori, care ne avertizează, sunt îngerii lui Dumnezeu, salvatorii noștri. Persoanele care au o apetență pentru informarea antisistem au devenit atât de vulnerabile la un asemenea mod de gândire, încât mă întreb dacă mai pot fi recuperate. Religiile produc și martiri, nu rareori jertfe inutile.

Este această religie, de origine occidentală, sau asiatică? Dacă ne luăm după propriul ei crez, aceasta este absolut antioccidentală și antiamericană, întreținând fobii față de globalism. Combină antivaccinismul cu Apocalipsa și cu elucubrațiile despre nu știu ce guvern mondial ocult, care ar trage sforile din umbră. Acest guvern ocult nu este localizat de conspiraționiști în vreo șambală subterană din Orient (cum ar fi, între Rusia și China, sau în alte zone ale Orientului mai apropiat sau mai îndepărtat, care îl urăsc pe „Marele Satan” / USA!), ci se află undeva, între America și Europa, într-un spațiu virtual numit „Oculta Mondială” populată cu supermagnați masoni, iluminați, sataniști și, bineînțeles… evrei.

Probabil că secta cea mai reprezentativă a acestei noi religii este grupul islamist terorist Boko Haram din Nigeria. Haram înseamnă „sacrilegiu” sau „interzis”, iar boko este un termen care se referă la cultura și educația occidentală, cu semnificația de „fals”, trimițând totodată și la cuvântul englezesc book (carte): ură de moarte împotriva culturii liberale occidentale, care îți impune să înveți carte modernă, te obligă la toleranță, și militează pentru libertatea individuală în chestiunile private. Gândirea orientală însă este bazată pe spiritul gregar și pe ideologii totalitare (religioase sau antireligioase), pe care și Europa le-a experimentat cândva pe pielea ei. Se simte și în Occident presiunea unor ideologii totalitare, dar încă predomină legile care asigură libertatea și progresul.

Strategia misionară a noii religii

Noua religie globalistă are și o propagandă specifică. În afară de confruntări politice și de demonstrații isterice, a apărut o avalanșă de articole și de „documente” video care susțin, fie că virusul nu există, fie că este creat în mod special pentru a distruge, fie că este real, dar folosit pentru manipularea populației; că vaccinurile sunt eficiente numai pentru cei care le produc, sau că sunt periculoase, fabricate în mod intenționat pentru a distruge; că statele lumii nu mai sunt independente, ci supuse unei clici de bogătani globaliști, de care toți guvernanții (vânduți!) ascultă orbește.

Nu cred că pot convinge pe toți (boko)haramgiii că sunt înșelați. Unii nu mai pleacă urechea la alte interpretări. Cu sufletul baricadat, așteaptă din clipă în clipă să vină mascații, soldații noii ordini, ca să-i țină și să-i înțepe împotriva voinței lor libere și suverane.

Dar am câte ceva pentru cei care chiar doresc o informare mai realistă. Nu am toate răspunsurile, și nu m-am transformat în agent pro-vaccinist (dacă există așa ceva). Dar am să vă arăt câteva gogoși pe care le-am descoperit în această teologie populistă a conspirării și disperării.

1. Anunțul zgomotos primit de la un medic pe WahtsApp îmi spune că UK recunoaște, în sfârșit, că vaccinurile sunt nu doar ineficiente, dar distrug ireversibil imunitatea naturală. Ca dovadă, anunțul oferă în mod adresa sursei, care scoate la iveală documentul real. Dar documentul spune exact invers : că în urma studiilor făcute în ultimele luni, vaccinurile s-au dovedit extrem de eficiente.

2. Altcineva îmi trimitea a doua zi o altă avertizare: că savantul Robert Malone, care a fost implicat în studii ale tehnologiei mARN, avertizează că vaccinul est periculos! Dar merită să auzi și cealaltă parte Vezi aici, dacă știi engleză. Este dificil de crezut tot ce susține el la ora aceasta. În orice caz, criticile și atacurile lui Malone nu sunt acceptate:

3. Un alt prieten supărat, îmi trimite deunăzi o altă avertizare, la fel de serioasă: medicul Giovanni Bergamini din Italia, care a „fotografiat perfect starea actuală a epidemiei din Italia”. Cum a putut să fotografieze o „stare” este greu de înțeles, dar să vedem ce zice: „92% dintre cei pozitivi la C̫o̫v̫i̫d̫ sunt persoane cu doză dublă sau triplă de v̫a̫c̫c̫i̫n̫ și cu pașaport sanitar.”

Aha, carevasăzică, se face tot mai clar că ne mint „ăștia”. Care ăștia? Ca să fiu sigur, am căutat și eu sursa. Am noroc că știu suficientă engleză din tinerețe, și că am învățat sau caut surse corecte pe internet – lucru la care prea mulți nu se pricep, sau dacă se pricep, nu au timp sau nu sunt interesați. Am găsit saitul cu pricina, care se numește BIN („container”), sau BININFO, un fel de „recicle bin”, coș de gunoi. Mă uit eu mai bine deasupra imaginii cu vestitul doctor, și ce credeți că scrie acolo? Ia uitați-vă bine!

Ei, acum ne luminăm… Mai departe, am crezut că scrie în chineză, apoi am bănuit că ar fi coreeană (de nord!). Dar verificarea pe Google Translate indică invariabil că este vietnameză. De fapt, toate informațiile despre acest sait sunt în vietnameză, dar extrem de puține informații. Aproape nimic. Nu se specifică a cui este pagina și ce interese are, deși o anumită doamnă ar trebui să știe.

Credeți că am citit mai departe? În niciun caz! Să scormonească alții prin lăzi de gunoi, dacă s-a pierdut cumva pe acolo inelul de aur al prințesei de fier. Mie îmi ajunge că pagina este vietnameză. Acum Vietnamul este unit, faza pur comunistă a fost depășită, situația este oarecum asemănătoare cu a Chinei și a Rusiei. („Liderii Partidului Comunist (din Vietnam) își fac griji că prea multă liberalizare economică va slăbi puterea lor și va introduce ideile decadente în societatea vietnameză.”). Boko Haram? Exagerăm! O mică nostalgie marxistă și o fobie naturală față de Occident. Asemenea națiștilor noștri, care vor să ne aducă înapoi la vremurile voievozilor, când se trăia bine, mersi, fără cartofi, fără porumb, fără banane și, bineînțeles, fără vaccinuri! Și se zidea câte o mânăstire pe an.

4. Până apare o altă bombă cu fâs din bateria antivax, am să pomenesc aici o știre diferită, dar care ține de aceeași religie conspiraționistă. Este vorba de un video primit pe WahtsApp de la un vechi prieten, care m-a rugat să verific știrea. Din păcate, n-am putut copia acel video aici. Am reușit până la urmă să plasez doar o imagine foto, în care se vede că videoclipul este de pe saitul chinezesc DouYin (Tik Tok) și comentat pe Facebook. Poartă semnătura ©wikiawakening8.0 și o siglă trucată: Order of Alpha. Imaginea este însoțită de o postare FB în care ni se spune, iată, cum pontiful sărută mâinile lui Rotschild și ale Iluminatilor. Prin urmare, Francisc ar fi subordonat (implicit cu toți iezuiții lui), îndatorat acestor mai mari ai lumii, despre care se spune că se închină diavolului în mod conștient. Gogoașa asta sună, ca și cum un tip nevăzut s-a strecurat în acel club secret, a filmat scena cu mobilul, sau cu nasturele, numai și numai ca să ne ajute pe noi să înțelegem ce se întâmplă cu lumea asta.

În realitate, videoclipuri cu papa Francisc sărutând mâini și picioare de toate culorile și din diverse motive, sunt extrem de multe pe YouTube. Verificați aici și aici. Oricare dintre ele poate fi prelucrat, etichetat și pus în circulație de șarlatani profesioniști. Gesturile pontifului nu înseamnă recunoașterea implicită că ar fi îndatorat moral sau politic unora mai puternici.

5. Pe lângă acel video cu papa Francisc, făcătura avea atașată și o imagine a lui Putin, cu text românesc antivaccinist. Chipurile Putin, ar fi spus în ianuarie 2021, la Forumul Economic Mondial de la Davos: „Sunt conștient de planurile voastre de reducere a populației planetei. Dacă America și Europa nu încheie (?) aceste planuri, vă veți confrunta nu numai cu judecata lui Dumnezeu, ci și cu mine.” Ooo! Dar și această făcătură, care circulă pe Facebook de aproximativ un an, a fost dezmințită de AFP Verificat. Se pare că unii religioși cu înclinații naturale naț*iste și-au pus speranțele în Vladimir Vladimirovici, care ne va scăpa de burjuii de la Washington DC și de la Bruxelles…

De fapt, abia acum observ că websaitul AFP VERIFICAT este excelent pentru demascarea multor știri false care au circulat și mai circulă, nu numai despre pandemie și vaccin, ci despre multe alte subiecte. Așadar, vă las cu saitul (situl, site-ul !!) acesta, care este în limba română și are toate datele necesare de identificare:

„AFP a lansat serviciul de verificări digitale în Franța în 2017 și a devenit între timp organizația cea mai importantă de fact-checking la nivel mondial, cu jurnaliști de încredere în peste 80 de țări.”

N-am decât să-i felicit pentru asta. De azi înainte, nu am nevoie să mă mai ocup de verificarea știrilor. Sunt sigur însă că știrile false sunt atât de multe și zvonurile circulă atât de rapid, încât munca acestor oameni nu va reuși vreodată să inventarieze toate șopârlele politice, sanitare etc., care sunt agitate în mediul virtual și în popor.

6. Încă ceva, dacă tot ați ajuns aici: Saitul Mail Online News anunță că Sadie Exlie, o femeie foarte tânără a amânat vaccinarea, deoarece descoperise că era însărcinată și găsise pe youtube anumiti „știri”, cum că vaccinul i-ar ucide copilul. Din nefericire, în timpul sarcinii a făcut Covid într-o formă gravă și medicii n-au putut s-o salveze. A fost salvat doar copilul, prin cezariană. Domnul Exlie (tatăl) este supărat pe „Mr. Google”, că nu face nimic pentru eliminarea știrilor false. Fiica sa nu era antivaccinistă, dar din nefericire, a consultat mai degrabă Youtube decât medicul. Grieving father blames anti-vax videos on YouTube for the death of his young pregnant daughter | Daily Mail Online .

11 Comentarii

 1. Daniel 05/01/2022 at 21:49 - Reply

  Când vine vorba de semnul fiare, numărul fiarei și icoana fiarei, toți teologii cu toată hermeneutic lor, au fost înșelați. Majoritate pastorilor au primit semnul fiarei – vaccinul! Dom’ președinte îndeamnă indirect poporul sa se vaccineze, ca duminica este semnul fiarei. Icoana fiarei o aveți deja pe telefon. Nici o diferenta între înțelepții de la templu, așteptând pe Mesia, și înțelepții cu “diplome” de la a doua venire!

  • Florin Lăiu 06/01/2022 at 23:09 - Reply

   Nu cred că ați așteptat vreun răspuns. După un asemenea comentariu nu pot zice decât să se îndure Dumnezeu, să-i înțelepțească pe toți fanaticii.

 2. Sorin 05/01/2022 at 21:08 - Reply

  Nea Laiule, cu articolul acesta ai atins fundul negru al ceaunului in care-ți fierbi ticăloșia iezuită. Cât te va mai îngădui Dumnezeu sa-ți verși puroiul minciunii, nu știu! Dar ceea ce știu, e ca vei avea parte de pedeapsa ghenei!

 3. maria 05/01/2022 at 11:47 - Reply

  un articol care produce mare confuzie

 4. Panait 04/01/2022 at 15:48 - Reply

  Observ că ești un susținător convins al sistemului, și al vaccinului, în particular.
  Văd că tu, și Biserica Adventistă, ați pus toată credibilitatea la bătaie, chiar și scrierile profetului bisericii, pentru susținerea vaccinării.
  Cred că aceste abordări vor constitui un moment de cumpănă pentru Biserică, un moment al adevărului.
  Vă doresc succes! Amin, cum zice Ieremia 28:5-9!
  Dr. Filip Panait, PhD

  • Florin Lăiu 06/01/2022 at 23:14 - Reply

   Confuzie înseamnă să amesteci apocalipsa cu politica pseudocreștină și cu mistica. Eu am încercat să fac distincție și să arăt că religia aceasta nouă, antimedicală pe care ați adoptat-o mulți are multe găuri și își permite să facă falsuri. Dacă și ceilalți mint pe undeva, asta nu salvează situația.

 5. Mititicus 03/01/2022 at 16:21 - Reply

  Vaccinul este sigur.nepotul meu Dragoș a făcut șoc anafilactic la 40 minute de la primul vaccin pe al doilea nu l-a mai făcut tatăl lui a făcut și pe al doilea, a făcut și miocardita. Tot în timpul acela, un prieten și ,, frate,, cu domniile voastre face miocardita,și de teama de a nu da cu virgula eficienta vaccinului, amână mersul la doctor și face pericardita, altul mai bine cotat tot din Brașov membru de onoare într-o televiziune creștină face și el la fel ca fratele lui miocardită, merge însă la doctor și stabilizează pentru nu știe cât năpraznică de miocardită. Lamine in sat un prieten foarte înverșunat cu vaccinarea se caută după a doua doza că are furnicături la picioare, abia așteaptă să treacă zilele și să se imunizeze și cu a 3a, o face și pe asta și ar mai fi vrut și pe altele că de imunizează și e sigur, și așa a fost , s-au imunizat complet dar la o săptămână după a treia, e cazat la demisol, obligatoriu până la judecata celor drepți in rest sunt multe de povestit, cei mai mulți doctori care demisionează din sistem sunt At-isti oare de ce ?întrebați-va că nu doare

  • Florin Lăiu 06/01/2022 at 23:20 - Reply

   Oamenii se îmbolnăveau de miocardită și pericardită, aveau furnicături și alte chestii și înainte de această campanie de vaccinare. De asemenea, se întâmplau cazuri de moarte subită și înainte. Acum, că atât de mulți s-au vaccinat, normal că toate celelalte probleme, care se întâmplă ca și înainte, le puneți pe seama vaccinării. Efectele vaccinării sunt studiate și, dacă ar fi dovezi clare că vaccinul cauzează probleme grave, ar fi retras din circulație, așa cum au fost retrase unele medicamente din trecut, despre care s-a dovedit că aveau efecte secundare grave.

 6. Flavius 03/01/2022 at 11:51 - Reply

  Buna ziua. Pacea Domnului. Se stie ca un teolog prezinta complicat evanghelia lui Hristos si in cazul de fata alte subiecte pe cand un evanghelist o simplifica pe intelesul oilor normale.Nu v-a cer sa v-a coborati la nivelul celor mai putin destepti sau deloc destepti dar totusi faceti un efort si gasiti o metoda sa coborati cu tot cu desteptaciune.V-a apreciez pentru cine sunteti dar de data asta ne-ati lasat sa citim printre randuri.Aaa daca sunt greseli gramaticale sa le corecteze cine sunt aici corectori de limba. Multumim pentru ca ne faceti atenti la rabish -ul din lumea aceasta.

 7. Robert 03/01/2022 at 10:54 - Reply

  Despre Dr. Robert Malone articolul dat in link este unul rau intentionat… spun asta pt ca este clar dupa ce citesti ca ei comenteaza afirmatia ca el nu ar fi inventat „vaccinul” mARN …ce este adevarat si el spune asta… el afirma ca a contribuit la inventarea tehnologiei care sta la baza vaccinurilor mARN. Toti suntem oameni si gresim (chiar pe ecran scrie ca este inventatorul tehnologiei nu a „vaccinului” …Daca se poate sa corectati si afirmatia ca nu ar fi el…articolul din link tendentios afirma ca „o persoana pe numele Robert Malone” lasand sa se inteleaga ideea ca nu ar fi el dar ne afirmand acest lucru! Problema este …ca daca ati gresit la asta… la ce altceva ati mai gresit in acest articol?

  • Florin Lăiu 06/01/2022 at 23:23 - Reply

   Cred că am îndreptat ce am greșit. Dacă logica asta este corectă (cine greșește într-un punct, probabil e greșit și în celelalte), atunci aplică, te rog această logică și la activismul antivaccinist. Sănătate!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.