iunie 2024
D L Ma Mi J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
2.900
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Home/Articole/Fără categorie/NUNTĂ CU BUCLUC

NUNTĂ CU BUCLUC

Tocmai am vizionat un dialog între doi papițoi care se cred a fi solii ultimei lumini spirituale adresate Bisericii și lumii. Erau plini de mustul vehement al unor erezii în curs de fermentare și vorbeau despre ele într-un limbaj specific – „sistem de operare”, „conectare la sursă” etc. Bineînțeles, dincolo de exotismul limbajului acestei teologii recente, unii termeni din vechiul jargon acuzativ, cum ar fi „ticălos”, s-au păstrat, deoarece au o adresă mistică bine stabilită (!).

Chestii romantice. Nunta în sus, nunta în jos, haina de nuntă, asta, nu cealaltă. Care nuntă, frate? Au găsit ei un fragment în scrierile EGW, cum că nunta din parabola lui Iisus ar fi unirea naturii umane cu natura divină, și de aici au construit o nouă teologie cu scârț. Au făcut din afirmația EGW un concept atotcuprinzător, care este respins de capetele pătrate ale fariseilor și saducheilor de astăzi. Un motiv în plus de a blama „academia AZS”, „ierarhia rămășiței”, în numele unei „ultime generații”, care nu mai vine și nu mai vine, din cauza „noastră”. Da, ați citit bine: din cauza noastră, zic ei, nu din cauza lor.

E dificil de spus care este cea mai gravă erezie dintre toate prostiile și prostioarele pe care le susțin acești nuntași burzuluiți. Pentru mine este relevant faptul că ei pun în discuție principiul „Sola Scriptura”. Cică acest principiu ar viza numai superioritatea autorității tradiției sau a papilor, nu și „lumina nouă” sau vreun nou „nou testament”…. Cu alte cuvinte, de ce să vin eu împotriva lor cu Sola Scriptura, când rolul Scripturii ar fi fost tocmai acela de a veni mereu cu lumină nouă. De exemplu, Noul Testament a venit ca să depășească teologia și îngustimile Vechiului Testament, iar acum, Dumnezeu ne-ar fi trimis un ultim (?) testament, prin scrierile EGW (pe care, totuși, aceștia le cred depășite!) și în special prin minunații soli, care de la 1888 încoace, nu încetează să ne avertizeze.

Băieții ar trebui să fie, totuși, mai atenți, în ce privește numărul ordinal al testamentului lor. Deja Allah mai trimisese pe Mohamed în secolul VII, cu o lumină superioară primelor două testamente. Și parcă prevăzând că va exista competiție, sau vor apărea și alte lumini asemănătoare, mormonii au numit cartea lui J. Smith „Un alt testament al lui Isus Hristos”. Cine urmează?Astăzi, băieții mi-au simplificat munca. Știu acum cu cine am de-a face. Nu trebuie să mă omor cu explicarea Vechiului sau a Noului Testament, pentru că sunt depășite. Criteriile adevărului sunt la ei. Ei fac metrul, ei măsoară și tot ei taie. Dacă nu ajungi la aceleași concluzii, înseamnă că n-ai înțeles bine, ai pe ochi vălul lui Moise, sau și mai direct, ești răuvoitor.

Din punctul meu de vedere, discursul lor nu valorează nici cât al prietenilor lui Iov. Culmea infatuării, precum și dovada nesiguranței și neacreditării lor divine, este că sub fiecare video semnat de ei, găsiți scris categoric: ”Comments are disabled for this video” (Comentariile pentru acest video sunt dezactivate). Adică, taci și înghite, nu cumva să pui întrebări, nu cumva să exprimi altă părere, pentru că, dacă îi contrazici pe ei, contrazici pe Dumnezeu. Și ziceați că doar papa se crede infailibil. Ba, cu papa se mai poate discuta, dar nu și cu acești papițoi!

2 Comentarii

 1. STANCIU CONSTANTIN 02/01/2022 at 21:37 - Reply

  Referitor la conceptul SOLA SCRIPTURA adica DOAR SCRIPTURA , daca e adevar sau minciuna, pun in fata judecatii voaste urmatoarele , sa presupunem ca ne intoarcem in timp in urma cu 2000 ani cind inca nu era scris Noul Testament .Ginditi logic, in acele conditii , pentru cei care aveau doar Vechiul Testament , desigur ca SOLA SCRIPTURA pentru ei insemna respingerea Noului Testament care urma sa fie scris inclusiv Apocalipsa lui Ioan de pe Patmos , carte atit de valoroasa.
  Rezulta ca acest concept SOLA SCRIPTURA nu este static, trebuie analizat in dinamica , lumina lui Dumnezeu este in CRESTERE , NIMENI NU POATE SA-I PUNA BOTNITA LUI DUMNEZEU PENTRU A-L IMPIEDICA SA VORBEASCA robilor sai prooroci. Dumnezeu vorbeste si astazi pentru cine are urechi sa auda ADEVARUL PREZENT , si v-a vorbi pina la incheierea ISTORIEI PACATULUI, iar toate faptele poporului lui Dumnezeu din toate perioadele acestei istorii vor fi stiute te tot Universul , chiar daca cele de astazi nu apar acum scrise pentru ochii muritorilor.

 2. STANCIU CONSTANTIN 02/01/2022 at 21:15 - Reply

  EGW. a spus ca Solia Wgonner- Jones este inceputul Soliei ingerului al 3-lea din Apoc.14 care arata calea in Sfinta Sfintelor .
  Solia ingerului al 3-lea nu este, nu a fost si nu vafi niciodata INDREPTATIREA PRIN CREDINTA , nici macar o ACCENTUARE a ei, ci este NEPRIHANIREA LUI HRISTOS FATA DE LEGE , e cu totul altceva. Aici se da lupta , ei nu vor sa accepte ADEVARUL ca cele 2 notiuni sunt cu totul diferite.

  Atita timp cit Solia Wagonner – Jones nu este studiata de credinciosi la Scoala de Sabat ,( eu va spun ca sunt membru din 1991 si nu am auzit macar tangential asa ceva) tinind astfel credinciosii in ignoranta , deturnind astfel scopul Miscarii Advente, este dovada cea mai concludenta, pentru cine are ochi si urechi , ca exista o opozitie puternica impotriva ADEVARULUI exercitata chiar de conducerea bisericii- Ingerul Bisericii Laodiceea- corpul pastoral AZS , pe care de altfel EGW o numeste CONFEDERATIE impotriva luminii data de Domnul. Dar cei sinceri care vor cerceta indeosebi cele 4 volume Materiale 1888 rezultate din declaratii si scrisori ale EGW scrise cu ocazia evenimentelor TRISTE de la 1888 ,vor cunoaste ADEVARUL , iar acesti apologeti ai minciunii care nu stiu altceva decit atac la persoana , vor plati cu rusine vesnica cind minciuna le va fi data pe fata. Alta dovada a opozitiei impotriva adevarului este faptul ca nici pina la aceasta data 02,01,2022 Tipografiile AZS nu tipareasc aceste carti . Eu personal va marturisesc, in fata lui DUMNEZEU, ca in discutiile din 2017 la Bratianu avute cu fr. POP IACOB directorul Viata si Sanatate, intru-cit am lucrat o perioada scurta COLPORTOR PAR TIME , l-am rugat sa tipareasca si sa raspindeasca aceste carti in comunitati pentru a fi studiate , nu numai ca nu s-au tiparit si nici nu se vor tipari vreodata de catre ei care lupta impotriva adevarului , dinsul nemaivrind sa raspunda la telefon. Iar daca cineva vrea sa probeze cele spuse de mine , nu are decit sa procure aceste 4 volume Materiale 1888 , eu abia le-am procurat de la fr.BUCUR, si doar sa le arate prin comunitati in ochii conducatorilor AZS si sa le observe reactiile.Sint pastori care au citit aceste carti , dar nu vor sa le aduca la lumina pentru ca le contrazice pozitia actuala , si nu vor sa produca TREZIRI in comunitati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.