aprilie 2024
D L Ma Mi J V S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
1.515
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Loading...

Panou de onoare

Pentru cei care doresc să afle ce saituri militante AZS aș recomanda în mod special aici este loc de privire, de mirare, de contestație (dacă e cazul!) și de sugestii-propuneri. Doar am început lista. O voi îmbogăți cu ajutorul vostru.

Așadar, chiar dacă voi supăra din nou pe „furioșii Domnului” (după titlul unei cărți, pe care ar fi trebuit s-o citească toți sfinții, cu 30 de ani în urmă), mai jos voi adăuga cât mai multe linkuri posibile pentru curioșii Domnului. Ar fi nedrept să se lase impresia pe web, că adventismul ar fi reprezentat de grupurile de cârcotași de diverse categorii și teologii, pe care le-am menționat în articolul „Metoda isterico-critică”.

Există destui credincioși mai puțin sau deloc interesați în asemenea dispute și nici nu este normal ca toată lumea să facă același lucru (ar fi oribil!). Cât despre neemiile de miniștrii ai cultului, care supraveghează pe ziduri lucrarea și nu găsesc că ar fi înțelept să coboare la taclale cu termitele, îi știu (s-au mi-i imaginez) angajați în bătălia reală, nu doar în cea virtuală. Dar cu aceștia nu trebuie să mă ocup eu aici. Fiind vorba însă despre rolul educativ al websaiturilor (website-urilor!) adventiștilor prticulari sau ale grupurilor adventiste private, aș dori să promovez toate acele proiecte AZS particulare, cu caracter teologic-doctrinal, cultural, etc. care se dovedesc benefice în relație cu lumea în care trăim, precum și în relațiile intra-confesionale. Altfel spus, proiecte pentru care sunteţi mândru ca AZS.

Unele din articolele publicate în engleză etc. ar merita traduse. Multe înregistrări video cu subiecte foarte sănătoase ar merita subtitrate. Cine să facă toate astea? Eu nu am timpul necesar, dar dacă există doritori capabili, rog să mă contacteze. Înainte de toate însă, propuneţi-mi adrese de saituri/bloguri care s-ar potrivi pe această listă deschisă.

  1. The Haystack (saitul lui Mike Manea şi al lui Marcos Torres) – nu am studiat integral tot ce conţine blogul, dar tocmai am găsit un articol major, de mare interes teologic.
  2. Pomopastor, blogul lui Marcos Torres. Sunt mândru că avem aşa tineri.
  3. The Battle of Armageddon, saitul lui Jon Paulien, unul dintre cei mai competenţi exegeţi al Apocalipsei.
  4. Blogul lui Ben Carson – datorită lui adventismul a devenit mult mai cunoscut.

 

Un comentariu

  1. Ionel 19/02/2017 at 22:20 - Reply

    Asteptam continuarea.. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.