iunie 2024
D L Ma Mi J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
3.104
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Home/Forumuri/FORUMS/EMMAUS/Ecumenism/Relaţii adventişti – evanghelici

ACASĂ Forumuri FORUMS EMMAUS Ecumenism Relaţii adventişti – evanghelici

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 19 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • iostar
  Membru
  Post count: 3
  #300 |

  Tocmai am regăsit un link la o pagină a Alianţei Evanghelice Mondiale care discută relaţiile dintre AZS şi AEM. Cum apreciaţi aceste relaţii? Ar trebui să ne izolăm, sau ar trebui să întreţinem legături cordiale la toate nivelurile?

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Eu resping orice formă de ecumenism politic, fiindcă nu aceasta este unitatea pentru care Iisus Se ruga (Ioan 17). Unitate de acest tip a existat în timpul evului mediu şi s-a dovedit a fi un totalitarism inspirat de Satan. Am auzit pe un lider ecumenist afirmând că prozelitismul este duşmanul numărul unu al ecumenismului. Dacă ecumenismul intenţionează un tip de unitate prin care bisericile să blocheze libertatea cuvântului şi a circulaţiei ideilor, atunci creştinismul ar ajunge din nou o cacealma duhovnicească, în care domnesc burţile mari şi parabolanii.

  Pe de altă parte, problema ridicată, aceea a relaţiei noastre cu evanghelicii, şi până la urmă, cu toţi ceilalţi creştini sau necreştini, este de o deosebită importanţă. La drept vorbind, noi nu suntem chiar izolaţi. Dar când vecinii (care mai sunt şi fraţi sau cumnaţi) se întâlnesc şi se salută doar la marile sărbători publice, ceva nu este în regulă. Am să adaug şi altele, cu altă ocazie, acum doar vreau să spun că există şi dialog adventist-catolic la nivel teologic în SUA:
  Dies Domini , Intruction to the SDA Roman Catholic Dialogue, SDA to Roman Catholic.

  Există şi pagini catolice care speră într-o înţelegere mai bună cu AZS (SDA), până la revenirea în sânul Bisericii mame…
  Seventh-day Adventist to Roman Catholic

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Un exemplu de conspiraţionism în care s-au amestecat unii AZS care vor să ne salveze de iezuiţi…[url=http://http://tmac1238.www2.50megs.com/JesDialgs.htm]Jesuit dialogues[/url]
  Din nefericire, nu am timp să vă traduc din aceste materiale. Am contat pe faptul că engleza se cam ştie. Şi se cam învaţă…

  Anonim
  Inactiv
  Post count: 99

  Da,ecumenismul politic este foarte pagubos si nu are nimic din natura lui Christos, Fiul lui Dumnezeu. EL nu a venit in aceasta lume pentru a institui o ordine politica noua, prevaland o etnie sau o religie anume. EL a venit pentru „a cauta si a mantui ceea ce era pierdut.”
  Privit prin Ochii Fiului lui Dumnezeu, prin ochii dragostei Lui desavarsite, ecumenismul este bun,pentru ca ma ajuta sa vad si sa inteleg insemnatatea Jertfei Lui, care L-a dus dincolo de poarta Templului, pana in curtea neamurilor.Daca Fiul lui Dumnezeu a fost in stare sa ne ofere o asemenea dovada de IUBIRE si ACCEPTARE, eu de ce n-as face la fel?

  OTNIELA

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Sugestie:
  Pentru aspectul cât mai atractiv al textului, vă rog să folosiţi sublinierea cu aldine (bold) sau italice în loc de majuscule. La sfârşit nu este nevoie să vă semnaţi, deoarece semnătura apare automat în dreptul fiecărei postări. Deasemenea, puteţi să vă editaţi Profilul personal şi să adăugaţi o semnătură electronică, dacă doriţi (o propoziţie sau o maximă care vă place / vă reprezintă cumva) precum şi un avatar (o mică imagine, la alegere, nu neapărat foto).
  Succes!

  Anonim
  Inactiv
  Post count: 99

  Shalom!

  Pe de alta parte, exista un ecumenism buncare IL serveste pe Creator si pe ai Lui copii, si din care lipseste cu desavarsire orice demers politic, ideologico-manipulativ.Este acea minunata unitate a Trupului Mantuitorului, Biserica,cladita pe singura Piatra de temelie, Christos Domnul ( 1 Cor 3:11).
  In timpul vietii Sale pamantesti, intr-o perioada de adanca si nevindecata deruta a poporului Israel,ISUS- Yeshua Ha Mashiach, care venise la „oile pierdute ale casei lui Israel”, a incercat si a reusit dumnezeieste sa le insufle celor doisprezece ucenici ( si nu doar lor, ci si altora care crezusera Lucrarea Sa )principiile adevaratei unitati( Ioan 17:20-23). Spun „a reusit dumnezeieste”, pentru ca Lucrarea Sa o putem vedea astazi, de-a lungul veacurilor.( Isaia 53:11).EL, Printul Pacii a venit sa instaureze o Imparatie invizibila, fara granite, care sa-i cuprinda intre hotarele ei pe toti rascumparatii Sai, prin sangele Golgothei.Acest lucru nu l-au inteles evreii din vremea Sa, si nici ucenicii,care asteptau de la EL „izbavirea lui Israel” intr-un sens politic si religios,un imparat care sa-i scape de jugul roman.EL este Rege( Ioan 18:36-37) dar nu Unul pentru aceasta lume confuza care oricum si-a ales un stapanitor, ci pentru acea Imparatie vesnica, slavita, in care se vor regasi toti aceia care-I seamana, care au Natura Lui,si care sunt, in adevar, insufletiti de Spiritul Lui.
  Frumusetea si trainicia acestei Imparatii fara de sfarsit, asemeni Domnului ei,sta in IUBIRE si in ADEVAR.Iar ea incepe inca de-aici de pe pamant, de pe un deal sterp, si de pe o cruce batrana… Pentru ca Imparatia Lui este in noi… iar IUBIREA si ADEVARUL sunt o Persoana: ISUS CHRISTOS!

  Anonim
  Inactiv
  Post count: 1
Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 19 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.