aprilie 2024
D L Ma Mi J V S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
2.119
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Loading...

Replici tentative lui Crassus

„Geneza poate fi interpretată în diferite moduri”

Oarecum, dar nu există o infinitate de posibilități, deoarece orice text literar are se supune unor legi și criterii, nu este la cheremul cititorului subiectiv. Nu se poate accepta o variantă care contrazice mesajul autorului.
1. Existența prădătorilor, a paraziților, a virusurilor nu dovedește nimic altceva, decât că Dumnezeu a creat speciile, programându-le să se adapteze. Faptul că avem un sistem imunitar arată că Dumnezeu a știut cu ce vom fi confruntați în urma Căderii și ne-a programat ca la nevoie să se declanșeze mecanisme de apărare. Sper că știi că și îmbătrânirea și moartea sunt programate, ca și dezvoltarea fătului sau a copilului. Dumnezeu a creat atât omul, cât și fauna și flora, cu mari posibilități de adaptare. Mediul și genomul sunt într-un permanent dialog.
Existența dinozaurilor este dovedită. Dar eu nu-mi pot explica de unde se pot scoate concluzii atât de sigure, că existau dinozauri carnivori, doar având câteva schelete incomplete, cu oase pietrificate. Este posibil să fi fost și carnivori unii dintre ei, așa cum avem astăzi crocodilul și alte reptile. Dar trebuie să se ia în calcul procesele de adaptare, care în unele cazuri sunt extrem de rapide. Existența unor prădătoare omnivore, cum ar fi ursul, mistrețul, etc., indică posibilitatea ca și marile pisici să fi fost cândva la fel de blânde ca varianta doemsticită.
În plus, trebuie luat în calcul blestemul rostit de Dumnezeu asupra naturii, după Cădere. Dacă nașterea de copii avea să fie cu mari dureri, așa cum a anunțat Dumnezeu (și apoi a modificat genetic); dacă anumite plante aveau să devină o pacoste pentru agricultură, anumite buruieni devenind rele și rezistente, în timp ce plantele de cultură au devenit tot mai sensibile și mai anevoios de îngrijit; dacă după Potop se introduce în mod explicit regimul carnivor și se menționează chiar faptul că animalele aveau să fie periculoase; de ce să evităm faptul că Dumnezeu, care a creat toate în mod spontan și care a intervenit adesea în istoria omenirii prin acte supranaturale, ar fi putut să producă mutații, sau în unele cazuri să permită îngerilor rebeli să experimenteze natura împotriva omului?
Problema timpului este problemă doar pentru uniformitarieni, care presupun că mutațiile se supun orbește unei rate calculate de ei. Dar în condiții speciale de mediu au loc adaptări speciale. Schimbările sunt în mod obișnuit lente, dar în condiții speciale, sunt accelerate și dramatice. Imposibile sunt doar pentru cine care vrea să fie imposibile.
2. Problema suprapopulării este un calcul simplist. Numai Dumnezeu știe ce planuri avea El cu speciile create. Acela care a creat sexul și genetica, se pricepe să adapteze totul la condiții noi, sau să schimbe condițiile după cum dorește. Probleme de acest gen ar apărea doar într-un univers deist, în care Dumnezeu a dat bobârnacul inițial, după care ele merg de la sine supunându-se unor legi fixe și oarbe. Mai degrabă ar trebui să se gândească evoluționiștii că o planetă locuită de milioane de ani ar trebui să fi fost déjà suprapopulată de multă vreme, iar scoarța pământului ar trebui să fie numai oase pietrificate.3. Diversitatea animalelor pe glob are o serie de necunoscute, indiferent dacă o interpretăm în cheie evoluționistă sau creaționistă.  Unele specii poate să fi dispărut rapid în zonele cunoscute și să fi supraviețuit în zone depărtate, care printr-un accident geologic s-au izolat de restul lumii. Cangurii au putut ajunge în Australia la fel cum au ajuns caii în America. Este o simplificare, desigur, dar atâta timp cât nu cunoaștem toate condițiile și faptele, ecuația are multe necunoscute și în ambele interpretări este incomodă. Aborigenii trebuie să fi evoluat din canguri, deoarece acolo nu au avut cimpanzei băștinași. Cred că Dumnezeu are simțul umorului și asta îmi place.

4. Dacă cei de la GRI zici că au confirmat că straturile inferioare sunt mai vechi decât cele superioare, de ce nu-i întrebi pe ei qua de causa? Metodele de datare sunt corecte matematic, dar rezultatele sunt uneori diverse și foarte diferite, iar cei care măsoară sunt selectivi în prelucrarea datelor. Sunt acceptate numai acele date care se armonizează cu teoria. Niciodată un evoluționist nu va accepta un rezultat contradictoriu, multiplu sau incomod, care ar putea submina credibilitatea teoriei, sau ar falsifica-o.

5. Există serii COMPLETE de straturi de fosile în diverse locuri ale lumii? Această dispunere aparent evoluționistă a straturilor, poate avea alte explicații, legate de ordinea distrugerii lor în timpul Potopului mondial. Oamenii s-au refugiat treptat pe locurile cele mai înalte și au fost ultimii care au dispărut și s-au descompus, dispărând. Alte viețuitoare s-au putut refugia de asemenea, în timp ce altele au fost măturate de țunami. Viețuitoarele mai simple, prin natura lor acvatice sau care nu se apără (sau nu se pot apăra efficient) de apă, au putut dispărea primele în curenții de turbiditate creați de uriașele valuri de apă și rocă moale.

„Teoria evoluției oferă răspunsuri rezonabile la aceste întrebări, și pe baza ei se fac predicții precise.”
Dă-mi exemplu de o singură predicție precisă pe temeiul teorii evoluției, care să nu se poată realiza pe temeiul creaționist.
„Teoria spune că Dumnezeu a creat organismele simple, apoi le-a lăsat timp să se dezvolte, și a intervenit punctual în diferite ere, pentru a crea vietăți noi și complexe. Poți vedea astfel creația omului.”
Și, mă rog, de ce ar fi acționat Dumnezeul acesta semicreator al evoluționiștilor teiști atât de stupid? Din lipsă de putere, sau din lipsă de imaginație, sau din amândouă?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.