iunie 2024
D L Ma Mi J V S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
2.900
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Loading...
Home/Articole/Fără categorie/Mesaje EGW adresate lui Stanton Garmire

Mesaje EGW adresate lui Stanton Garmire

Extras din 2 Selected Messages (Solii selectate, vol. II, pag. 45-47).  

Scrisorile 11 şi 12 din 1890 

De când ți-am făcut o vizită acasă în Sabat după-amiază, pe 23 august, mi-au rămas în minte câteva lucruri pe care vreau să ți le spun. Nu am nicio ezitare spunând că viziunile pe care le-a avut Annie nu sunt de la Dumnezeu. Visele pe care membrii familiei tale le-au avut sunt o amăgire a lui Satan. (…)

Satan a văzut că poate să lucreze asupra imaginației tale roditoare și să te conducă, împreună cu alții, în plasa lui. Oare Dumnezeu ți-a dat acel mesaj cu privire la timp? Nu, pentru că niciun mesaj de felul acesta nu vine de la adevăratul Izvor al luminii. (…) Timpul a dovedit că ești un profet fals și că viziunile avute de Annie sunt false. Dumnezeu nu lucrează niciodată în felul acesta.

Satan are pregătite pentru tine alte amăgiri mai puternice. Tu vei declara, dacă nu ai făcut-o deja până acum, că ai de făcut o lucrare în legătură cu viziunile fiicei tale, corespunzătoare cu aceea a îngerului celui puternic care a coborât din cer și a cărui slavă a luminat pământul. Satan vede că mintea ta este pregătită pentru a fi impresionată de sugestiile lui și, dacă nu rupi în Numele Domnului cătușele care te leagă, el te va folosi spre ruina ta. (…)

De câteva ori, în conversația noastră, vorbind cu multă seriozitate, ai repetat propoziția: [81] „Consecvență, ești o bijuterie!” Îți repet același lucru cu hotărâre. Tu spui că viziunile avute de Annie plasează aşezarea chipului fiarei după încheierea timpului de probă. Nu este așa. Tu declari că ai credință în Mărturii, prin urmare, lasă-le să te corecteze cu privire la punctul acesta. Domnul mi-a arătat cu claritate că chipul fiarei va fi făcut înainte de încheierea timpului de probă, deoarece acesta trebuie să fie cel mai mare test pentru cei din poporul lui Dumnezeu, prin care va fi hotărât destinul lor veșnic.

Poziția ta este alcătuită dintr-un asemenea amestec de idei inconsecvente, încât doar puțini vor fi amăgiți. (…) 

Tu ai luat istoria unui profet neascultător, așa cum este relatată în Vechiul Testament, și ai aplicat-o la sora White. Tu spui că Sora White este întru totul sinceră, dar este un profet amăgit. Din acest motiv, mărturiile Duhului lui Dumnezeu nu pot avea niciun efect asupra ta. Ți-a descoperit Domnul ție sau fiicei tale, soției tale sau copiilor tăi, neascultarea sorei White? Dacă ea a mers împotriva lui Dumnezeu, vrei să arăți în ce privință? Datoria mea este să fac afirmații clare cu privire la poziția mea, pentru că tu interpretezi greșit mărturia mea, îi denaturezi adevărata semnificație și folosești numele meu ori de câte ori crezi că va întări ce ai tu de spus. Totuși, când mărturiile nu se armonizează cu teoriile tale, eu sunt scuzată pe motiv că sunt un profet fals! Sunt multe căi de a ocoli adevărul.

Tu pari să ai resentimente speciale împotriva fratelui [Uriah] Smith și împotriva altor frați ai noștri și ai exprimat aceste simțăminte în familia ta, influențând-o. Domnul a considerat potrivit să-l sfătuiască pe fratele Smith și să-i adreseze cuvinte de mustrare, deoarece greșise, dar este aceasta o dovadă că Dumnezeu l-a părăsit? NU! „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar și pocăiește-te!” (Apocalipsa 3,19). Domnul mustră greșelile celor din poporul Său, dar oare este aceasta o dovadă că El i-a respins? NU. În Biserică sunt greșeli, iar Domnul le scoate în evidență prin mijloacele rânduite de El, nu întotdeauna prin mărturii. Așadar, vom căuta noi să folosim aceste mustrări și, pe baza lor, să spunem că Dumnezeu nu le dă credincioșilor lumina și dragostea Sa? — NU. Tocmai lucrarea pe care [82] Dumnezeu încearcă să o facă pentru ei arată că îi iubește și vrea să-i îndepărteze de căile periculoase.

Dumnezeu a vorbit cu privire la tine. Ceea ce tu ai denumit lumină din cer, El a declarat că este întuneric, iar viziunile născute din această idee falsă, El le numește o amăgire. Vrei tu să crezi mărturia aceasta? Vrei să asculți ce a spus Domnul prin sora White sau vei arunca înapoia ta cuvântul Domnului? Vrei să citezi mărturia aceasta tot așa de repede și să te folosești de ea, așa cum ai folosit mărturiile de mustrare adresate fraților tăi, care au greșit în unele lucruri? „Consecvență, ești o bijuterie!”

FOLOSIREA GREȘITĂ ȘI CORECTĂ A UNUI SFAT INSPIRAT

Fratele meu, tu te-ai amăgit singur și i-ai amăgit și pe alții. Tu nu ai cercetat Scripturile așa cum ar fi trebuit. Trebuie să le cercetezi pentru a cunoaște gândul lui Dumnezeu, nu pentru a-ți dovedi propria teorie. Tu citești Cuvântul lui Dumnezeu în lumina concepțiilor tale. Construiești o structură falsă, iar apoi o baricadezi cu texte despre care declari că o dovedesc a fi adevărată, dar treci peste acele pasaje care o dovedesc a fi neadevărată. Tu spui: „Biblia este temelia credinței mele.” Dar oare este așa? Eu răspund: Biblia nu susține poziția ta. Din nou, tu spui: „Arată-mi cu Biblia că greșesc, iar eu voi renunța la concepțiile mele.” Dar cum poți să fii convins de Biblie, atâta vreme cât denaturezi și aplici greșit declarațiile ei? Pentru că procedezi așa, tu tai singura cale prin care Dumnezeu ar putea să ajungă la tine și să te convingă. 

Singura modalitate corectă de a cerceta Scripturile este aceea de a lăsa la o parte, chiar la ușa cercetării, fiecare prejudecată, fiecare părere preconcepută, iar apoi a începe lucrarea aceasta cu singurul scop de a-L slăvi pe Dumnezeu cu o minte deschisă pentru convingere și cu o inimă sensibilă și dispusă să creadă ce îți spune Domnul. 

Părerile oamenilor cu privire la interpretarea Scripturii sunt multe și diverse, dar Scripturile nu sunt schimbate pentru a se potrivi ideilor oamenilor. Cartea binecuvântată este „da” și „amin”. Ea rămâne veșnică și neclintită. Nu toate comentariile oamenilor [83] se potrivesc, dar faptele mari și binecuvântate rămân aceleași. Cuvântul lui Dumnezeu este neschimbător: „Este scris”. 

Tu ai luat din contextul lor părți din mărturiile pe care Domnul le-a dat pentru binele celor din poporul Său și le-ai aplicat greșit pentru a susține teoriile tale eronate împrumutând sau furând lumina Cerului pentru a învăța lucruri cu care mărturiile nu sunt nicidecum în armonie și pe care le-au condamnat întotdeauna. În felul acesta, tu pui atât Scriptura, cât și mărturiile într-un context al ideilor false. Toți cei care fac asemenea ție greșesc. (…) Tu nu ai o credință reală în mărturii. Dacă ai fi avut, ai fi primit acele mărturii care au scos în evidență amăgirea ta. Tu ai băut din ape tulburi. (…) 

Tu ai fost pregătit să accepți sugestiile lui Satan pentru a-i vesti lumii ceva nou, ciudat și uimitor, ceva aflat în opoziție cu învățăturile pe care poporul nostru le-a susținut atât de mult timp ca fiind adevărul. Viziunile false ale fiicei tale te-au făcut să te înalți în ochii tăi și să crezi că ai de îndeplinit o mare lucrare. Ai fost flatat și te-ai făcut singur un slujitor al vrăjmașului pentru a face să apară rezultate pe care nu ești în stare să le estimezi. Ai publicat erezii și teorii care au putut doar să stârnească ură. Rezultatul este lamentabil pentru familia ta și pentru toți aceia care simpatizează cu teoriile false pe care le-ai promovat. Frate Garmire, tu ai de făcut o lucrare pentru tine, pe care nimeni nu poate să o facă în locul tău, și anume să-ți umilești inima înaintea lui Dumnezeu, să-ți mărturisești păcatele și să fii convertit.

Critica și urmările ei

Domnul are un popor și El conduce poporul acesta. Deși în Biserică există anumite lucruri care nu sunt corecte, Isus nu te-a pus pe tine la cârmă, ca să călăuzești Biserica. Dacă nu îți schimbi atitudinea, nu poți să fii mântuit. „Pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi” (Apocalipsa 2,5) — aceasta este singura condiție ca Dumnezeu să poată să te aducă înapoi, ca să poți avea aprobarea Lui. Pe aceia pe care îi iartă, Domnul îi face mai întâi să se pocăiască. În cazul tău este necesară adevărata lucrare a Duhului lui Dumnezeu în inimă, dacă vrei să mai fii vreodată scăpat din capcana vrăjmașului. Nu am prea mari speranțe cu privire la cazul tău, [84] deoarece principiile tale nu sunt curate. Tu ai un caracter amăgitor, și totuși pretinzi lucruri mari cu privire la tine.

Satana a reușit să te facă să crezi că ești ales de Dumnezeu pentru a îndeplini o lucrare specială, ca om reprezentativ, în legătură cu vestirea soliei îngerului al treilea, pe măsură ce aceasta înaintează cu putere. Dar tu nu ești într-o relație corectă cu Dumnezeu, iar El nu poate să slujească ideilor false. Tu faci mare caz de greșelile pe care le vezi la oamenii cu poziții de răspundere din Biserică și te folosești de mustrările care le sunt adresate, pentru că oamenii aceștia nu se armonizează cu tine, nici nu consideră ca fiind corectă experiența religioasă pe care tu o consideri superioară luminii lăsate de Dumnezeu să strălucească asupra Bisericii. Cine te-a pus pe scaunul de judecător, ca să-i condamni pe ceilalți? Nu Dumnezeu, ci tu însuți. (…)

Cuvintele pe care le-ai rostit condamnându-i pe frații tăi nu au fost puține. Se pare că a condamna este mâncarea și băutura ta. Experiența ta spirituală este alcătuită din hrana pe care i-o dai. De asemenea, îți place să prezinți ideile tale false atât familiei tale, cât și oricui vrea să te asculte. Prin urmare, oare poți fi surprins că a lucrat un aluat nesfânt? Poți să numești lucrul acesta blasfemie, dacă vrei, dar este ce mi-a arătat Domnul. Viziunile pe care le are Annie vin pentru a-ți confirma concepțiile greșite. Tu amăgești și ești amăgit. Satan a aranjat lucrurile în așa fel încât ți-ai baricadat sufletul cu idei false. — Scrisoarea 12,1890

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.