martie 2024
D L Ma Mi J V S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
525
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Arhive

Home/Forumuri/FORUMS/EMMAUS/Discuţii diverse/Un gând bun sau un sfat bun pentru Godfrey

ACASĂ Forumuri FORUMS EMMAUS Discuţii diverse Un gând bun sau un sfat bun pentru Godfrey

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164
  #299 |

  Am primit astăzi un email cu următorul conţinut. Ştie cineva despre ce este vorba?

  Godfrey Ngirishi a lucrat toată viaţa ca evanghelist, profesor de Biblie şi misionar (4 ani la Herghelia). Spre deosebire de alţii, se conduce strict după Bilbie şi Spiritul Profetic. Predicile lui sunt fără ocolişuri, mustră păcatul, sub toate formele lui. Din această cauză a stârnit împotrivire şi în prezent este sub interdicţie de a mai predica în Biserici AZŞ sau evanghelizări publice.
  În emailul anterior erau înregistrările de la 3 seri a ultimei evanghelizări. Imediat după această evangh. a fost chemat la conferinţa Transilvania de Sud şi i s-a spus să nu mai vorbească… Ca adventist, din prezentările de evanghelizare nu ai prea multe lucruri noi de aflat, în schimb stilul lui de predicare şi felul cum pune problema este inspirator.

  Merita sa vezi predicile spuse pt advenisti:

  Hristos revine! (8 ianuarie 2010, Vineri seara)
  Umplerea cu Duhul Sfânt (9 ianuarie 2010, Sabat dimineata)
  Caracter pentru cer (9 ianuarie 2010, Sabat dimineata)
  Conflictul final (9 ianuarie 2010, Sabat dupa-amiaza)

  SJ
  Membru
  Post count: 6
  Quote:
  …Din această cauză a stârnit împotrivire şi în prezent este sub interdicţie de a mai predica în Biserici AZŞ sau evanghelizări publice.
  … Imediat după această evangh. a fost chemat la conferinţa Transilvania de Sud şi i s-a spus să nu mai vorbească…

  Nu-l cunosc pe omul despre care este vorba si nici n-am avut curiozitatea sa-i urmaresc predicile. Dar il cunosc prea bine pe presedintele de la conferinţa Transilvania de Sud si ”stilul” dumnealui si informatia are toate sansele sa se confirme exact asa cum este prezentata. Nu stiu ce a predicat omul, dar stiu ca interdictiile in termenii astia se practica daca nu te ”executi” rapid si fata comentarii, si cu spasenia de rigoare, la porunca mai-marelui… Eu insumi am fost supus unui abuziv ”tratament fratesc” mai mult decat asemanator… Eram proaspat pastor demisionar si, fara a fi sub cenzura, mi s-a interzis sa fiu ales orice minim slujbas in biserica unde ramasesem simplu membru. De asemeni mi s-a interzis sa predic… Repet: nici nu eram sub cenzura, si pana cu cateva saptamani inainte fusesem pastor si angajatul lor… Cand nu te mai pot controla, te ”ucid”.
  Nici pana azi(sunt 7 ani de atunci…) n-am primit explicatii de la acelasi personaj,actual presedinte la sudistii ardeleni …
  Un sfat bun pentru omul redus la tacere: nu uita ca lui Dumnezeu nu-i pot pune pumnu-n ”gura”…

  PS: marsaviile aceluias inalt prelat roman azs sunt notorii… Intr-o biserica a cerut votul comitetului bisericii si pentru ca aceasta nu era favorabil ”pastorului” impus de el in acea biserica, in scurt timp, in loc sa plece ”pastorul”( cum comitetul votase in majoritate clara) comitetul a fost inlocuit cu unul aservit omului sau…
  Acelasi ”pastor” mai distrusese cateva biserici inainte, a distrus-o si pe cea unde i s-a schimbat comitetul, si distruge in continuare… Pot da nume si date foarte exacte despre evenimente pe care le cunosc foarte bine, ca si pe dl. LC

  Lucian
  Membru
  Post count: 183

  Domnule SJ,
  Permiteți-mi să vă amintesc regulamentul nostru:

  Quote:
  4.14. Forumul nu poate înlocui pastorul sau comitetele ierarhic-administrative ale Bisericii. Participanţii care insistă în mod inutil asupra unor cazuri specifice, interne, ale Bisericii, sau asupra unor defecte (reale sau imaginare) ale Bisericii, în mod neconstructiv, obstinat şi maliţios, riscă să-şi piardă dreptul de a participa în forum. Nu interzicem criticile, dar condamnăm criticile distructive.

  În opinia mea aduceți o critică distructivă. Nu folosește nimănui într-un mod benefic intervenția dvs.

  Dorința mea este ca acest forum să fie constructiv, de aceea fiecare postare cred că ar trebui să fie însoțită de rugăciune la Dumnezeu. Forumurile creștine nu ar trebui transformate într-un loc în care fiecare își exprimă nemulțumirile care la rândul lor aduc alte nemulțumiri și așa îndepărtăm treptat spiritul pozitiv al Duhului Sfânt.
  Vă mulțumesc pentru înțelegere.

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Dragă SJ, te rog să verifici dacă postarea ta este în armonie cu regulamentul. Noi nu intenţionăm să facem aici o curte supremă de apel. Nu dorim să încurajăm sub nici o formă atmosfera de controversă politică intracomunitară. Nu avem aici loc pentru contestaţii care vizează persoane, pentru culise şi pentru preocupări asemănătoare. Noi nu avem calitatea de a revizui procese. Pot fi discutate fenomenele ca principiu, pot fi aduse critici constructive. Despre Godfrey doar am întrebat dacă ştie cineva sigur care este situaţia oficială. Bineînţeles, că întrebarea mea a fost riscantă, şi riscul s-a adeverit. Haideţi să rămânem, totuşi, în limitele decenţei, şi să nu confundăm importanţa frustrărilor individuale, cu aceea a deciziilor oficiale ale organizaţiei. În ce priveşte presupusele erori judiciare în acest domeniu, am spus, nu este locul să le judecăm aici.
  Mulţumesc pentru înţelegere.

  SJ
  Membru
  Post count: 6

  Domnilor Lucian si Anduraru

  Chiar eram curios cata libertate este tolerabila pe un forum oficial al azs. Vad deja :) .

  Nu este vorba de critica ”distructiva”, ci una care chiar foloseste omului in cauza si altora sa inteleaga mai bine ”contextul” si cu cine au a face. Cat despre ”nemultumiri personale” nu mai discut de mult la nivelul asta. M-am dat exemplu pentru ca nimeni sa nu-mi spuna ca vorbesc din auzite. Vorbesc din traite!

  Stimate Andurar. Nu-ti fa iluzii. Nu-mi dau eu ”cazul” pe mana nedoritei voastre curtii de apel virtuale. Cu atat mai putin ”revizuirea vreunui proces” mi-as incredintat-o voua. ”Presupusa eroare judiciara” este o sintagma care ma va face sa hohotesc de ras multi ani de acum inainte :laugh:
  Deci, nici vorba de frustrari personale sau atacuri gratuite la persoana, ci doar o un exemplu elocvent care poate lamuri situatia ingrata a omului despre care este postarea.
  Tinand cont de reglamentul forumului , actionati cum poftiti. Eu nu retractez sau modific nimic, iar cenzurarea sau eliminarea postarii este sinonima excluderii de pe forum. Mare paguba :laugh:

  PS: ”multumesc” pentru ”libertatea” de a posta doar ce va convine… :)

  Lucian
  Membru
  Post count: 183

  Domnule SJ,
  Nu vreau să vă supăr mai tare, dar mă întreb dacă această supărare este cauza distorsionării unor realități – căci acest forum nu este un instrument al Bisericii AZS, ci este privat (se poate citi și în atentul regulamentului).

  Despre libertatea de exprimare de care ne bucurăm, personal nu îmi place ideea de ”mai multă libertate decât prevede regulamentul”. Sună a ceva foarte cunoscut. Cred că trebuie să reflectăm la conceptul de libertate.

  Ar fi o pierdere cunoștințele dvs. patristice pentru acest forum, dar este la libera dvs. alegere dacă putem să creștem împreună.

  Domnul să vă mângâie.

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Mda, ceva discuţii la acest subiect se găsesc la Tin.Ro.

  Aseară am vizionat o partea din cruciada lui de la Piteşti. În ciuda unor frisoane pe care mi le dă acest stil de predicare, de care mă tem, dar îl şi respect în mare măsură, Godfrey pare să fie un credincios sincer şi angajat. Stilul johnbaptistic este specific celor de culoare. Poate şi preocupările (cf. Koranteng-Pipim). Cred însă că fenomenul are destule părţi pozitive ca să fie încurajat şi în acelaşi timp, purificat.

  Am avut fericita inspiraţie să sun pe preşedintele conferinţei de care aparţine Godfrey, ca să aflu poziţia administraţiei. Acum sunt perfect lămurit. Mi s-a spus că nu există nici o pornire împotriva lui şi că nu a fost interzis, ci s-a convenit (împreună cu el, cu acceptul lui însuşi), ca pentru o lună, să se abţină de la predicare, pentru a se preocupa de studiul unor chestiuni. A fost sfătuit ca să predice evanghelia, nu fuste şi pantaloni, iar dacă ceva trebuie spus în domeniul standardelor, să fie spus în spiritul şi contextul evangheliei, pentru a nu încuraja legalismul, perfecţionismul, rigorismul sau chiar fanatismul şi extremismul.
  În mod natural, nu este bine văzută apropierea sa de grupurile rigoriste şi diviziv-conspiraţioniste (Hartland, Egervari) care creează probleme în adventism pretutindeni şi încurajează ostilitatea faţă de Biserica oficială. Aceasta este o chestiune sensibilă, pentru că sunt şi alţi fraţi sinceri, spirituali şi iubitori de reformă, care au atari simpatii.

  Cât priveşte Şcoala de la Herghelia, decizia de a renunţa la serviciile lui Godfrey a fost a conducerii instituţiei (care este autonomă), şi nu a Bisericii. Încă nu am discutat direct cu conducerea de la Herghelia.

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.