decembrie 2021
D L Ma Mi J V S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
84
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Comentarii recente în articole

Arhive

Home/Forumuri/FORUMS/EMMAUS/Standarde/„OMEGA EREZIILOR" în istoria şi în viitorul AZS

ACASĂ Forumuri FORUMS EMMAUS Standarde „OMEGA EREZIILOR" în istoria şi în viitorul AZS

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164
  #293 |

  Lewis Walton (un jurist american) a scris acum 30 de ani o carte (Omega) care aplica profeţia EGW la criza teologică declanşată de Desmond Ford şi de alţii prin 1980.
  Allen Stump (un AZS antitrinitarian) a scris de asemenea o carte (tradusă şi în limba română!), cu un titlu asemănător, care aplică profeţia despre criza Omega la atitudinea generală a Bisericii AZS care în secolul al XX-lea a formulat oficial doctrina Trinităţii.
  Mai cunoaşteţi alte interpretări ale crizei Omega?
  Care este în mod exact profeţia EGW, când şi în ce împrejurări a fost rostită/scrisă?

  dejan1888
  Participant
  Post count: 13

  Sunt si alte interpretari ale crizei Omega:

  Dave Fiedler, Our Firm Foundation, July 1988:

  „Omega poate sa fie invataturile miscarii New Age”

  Julius Gilbert White:

  „Omega este tendinta bisericii de a respinge reforma sanitara si spiritul profetic” The Alpha and the Omega of Apostasy

  Este adevarat ca Allen Stump a aplicat omega la doctrina Trinitatii dar el nu a fost primul care a facut asta. Primul a fost, de cate eu stiu, J.S. Washburn in 1940:

  „Adventiştii de Ziua a Şaptea pretind că iau cuvântul lui Dumnezeu ca autoritate supremă, şi că „au ieşit din Babilon”, că au renunţat pentru totdeauna la tradiţiile inutile ale Romei. Dacă ne
  întoarcem la nemurirea sufletului, purgatoriu, chinul veşnic şi Sabatul Duminical, nu ar fi aceasta altceva decât apostazie? Dar, oricum, dacă sărim peste aceste doctrine minore, secundare, şi acceptăm şi învăţăm chiar rădăcina centrală, doctrina Romanismului, Trinitatea, şi învăţăm că Fiul lui Dumnezeu nu a murit, chiar dacă cuvintele noastre par a fi rostite într-un sens spiritual, nu este aceasta nici mai mult nici mai puţin decât apostazie, şi chiar Omega
  apostaziei?…”

  dejan1888
  Participant
  Post count: 13

  Am scris un comentar in acest topic acuma 4 zile si inca nu a aparut!

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Dragă Dejan 1888,

  Şi eu am scris un mesaj acum şi l-am pierdut, fiindcă nu am observat că nu mă logasem. Noi nu citim / aprobăm mesajele înainte de a fi postate. Ele sunt postate pe forum imediat.

  Referitor la Washburn, e adevărat că a fost printre primii care s-au referit la Omega, dar el a aplicat această etichetă la noua interpretare a „jertfei necurmate” (the daily // tamid) din Daniel, şi asta prin anii ’20 [click aici]:

  Washburn assured the readers of his pamphlet that the three teachers would not be teaching at the college the next year. The „Omega apostasy” had received a setback at Washington Missionary College, he affirmed.[fn61. Washburn to F. M. Wilcox, July 3, 1921, Ibid.; Washburn to Holmes, April 18, 1920, „The Startling Omega and Its True Genealogy,” RG 58: L. E. Froom, Reference Files, 1920s-30s, J. S. Washburn Folder.]

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.