decembrie 2021
D L Ma Mi J V S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Familia

Statistici forum

Utilizatori înregistrați
84
Forumuri
25
Subiecte
62
Răspunsuri
588
Etichete subiect
6

Categorii

Comentarii recente în articole

Arhive

Home/Forumuri/FORUMS/EMMAUS/Despre „Oameni și perspective”/Cum apreciaţi orientarea filosofică a lui Edi ?

ACASĂ Forumuri FORUMS EMMAUS Despre „Oameni și perspective” Cum apreciaţi orientarea filosofică a lui Edi ?

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164
  #255 |

  Fiind vorba despre emisiuni cu caracter public şi de influenţă largă, este normal să analizăm fenomenul O&P şi în forumul nostru.
  Cum acest fenomen are ca principală piesă grea pe EC, filosofia (teologia) pe care frăţia sa o clamează şi o emană în mai toate emisiunile merită luată în discuţie în termenii cei mai obiectivi cu putinţă.
  Până acum mi-am exprimat opinia în forumul / pe blogul O&P. Prefer să mă exprim aici, de acum încolo, deoarece lor le lipseşte un moderator care să scoată afară din dialog persoanele care postează acolo numai pentru a-şi exprima ura faţă de religie şi a face băşcălie, nu numai de credinţa noastră, ci de orice credinţă şi în primul rând de Dumnezeu.
  Sper că nu fac nici un deserviciu lui Marius Stănescu şi altor prieteni de la Majesty. Comentariile mele nu pot face decât să le crească rating-ul.

  SJ
  Membru
  Post count: 6

  Imi permit sa raspund primul. Inainte insa de a evalua orientarea filosofică a lui Edi trebuie sa spun ceva despre raportarea mea la acest om.
  Convertirea mea i se datoreaza intr-o masura stiuta doar de Dumnezeu. La inceputul anilor 90 il urmaream la sala de festivitati a liceului de informatica din Bucuresti. Domnia sa are meritul de a ma fi cucerit printr-o abordare intelectuala, prin sinceritate si simplitate. Mi-a intarit dragul de o religie rationala, supusa verificabilitatii in destule aspecte care s-o elibereze de acuza de subiectivism. De-a lungul anilor am fost un admirator al dansului, urmarindu-i prezentarile adesea mai peste tot pe unde s-a peregrinat prin Bucuresti.
  Acum insa cred ca orientarea lui Edi este reductionista si prea expusa bataii diverselor vanturi si mofturi mondene…
  Edi a luat in brate ”trinitatea” ratiune-stiinta-iluminism si nu doar ca nu-i mai da drumul dar repeta obsesiv aceleasi ”poezii” si ”argumente”( vezi deja celebra apocrifa a lui Enoh citata si ras-citata – mai sa-l depaseasca pe Piersic cu castravetele din familia curcubitaceelor… :P ). Facand un imperativ din revizuirea credintei crestine functie de ultimele noutati ale atot-stiutoarelor stiinte, Edi lasa practic ultimul cuvant omului, ignorand relativitatea cunostintelor omului si iluzia oferita de ratiune-stiinta in oferirea unor raspunsuri pertinente si serioase intrebarilor fundamentale ale realitatii.
  Tot restul tacamului( re-turnarea,re-formularea si re-vizuirea credintei crestine pe motiv de ”relevanta” mondena, cochetarea fatisa si obsedanta cu evolutionismul, liberalismul teologic salbatic , etc ) vine ”la pachet” si inevitabil cu problema lui Edi: o viziune reductionista si o abandonare a ”anticilor”,evreilor,”fundamentalistilor” in favoarea mondenilor iluminismului, ”grecilor”, ”iluminatilor”.

  rdm
  Membru
  Post count: 48

  Sincer, nu cred că Iov este un produs recent(merită citită replica dvs.! e pe tornafratre.com parcă…), că teoria relativității ar fi invalidată de inexistența ”Big Bang-ului” sau că EGW dacă ar mai fi trăit ar fi fost evoluționist-teistă. Sincer…

  Florin Lăiu
  Keymaster
  Post count: 164

  Replica mea se găseşte într-adevăr la articolul [url=http://http://www.tornafratre.com/iov-%E2%80%93-personaje-istoricitate-etc.php]Iov, personaje, istoricitate, pe tornafratre.com.[/url]

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.